için kaldı

Trafikte yeni fiyat tarifesi açıklandı

Sigorta şirketleri, şubat başından itibaren trafik sigortası primlerini her ay yüzde 1.5 artırabilecekler. 1 Şubat tarihinde de bir kereliğine trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artışa gidildi. İllere ve sürücünün hasar geçmişine göre yeni fiyatlar da açıklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trafikte yeni fiyat tarifesi açıklandı

Trafik sigortasında yeni fiyat tarifesi 1 Şubat itibariyle başladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) şubat başından itibaren illere, araç gruplarına ve sürücünün hasar geçmişine göre uygulanacak tavan primleri açıkladı.

Trafik sigortasında il il, hem araç gruplarına hem de sürücülerin hasar geçmişine göre primleri SEDDK belirliyor. Tavan fiyat uygulaması çerçevesinde de SEDDK, sigorta şirketlerine, trafik sigortası fiyatlarını her ay belli oranda artırma hakkı da tanıyor. Sigortacılar da SEDDK’nın belirlediği fiyatın üzerine çıkamıyor ama isterlerse altına inebiliyor. 2021’in son günü trafik sigortası tavan fiyatları ile ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre, sigorta şirketleri, azami prim tutarlarını, 2022’ni şubat ayı başından itibaren her ay yüzde 1.5 oranında artırabilecekler. Ayrıca 1 Şubat tarihinde bir kereliğine olmak üzere de trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artış yapıldı.

EN YÜKSEK İSTANBUL’DA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER