Galatasaray, Nenad Krstic transferini açıkladı

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, daha önce NBA geçmişi bulunan ve uzun yıllar Euroleague'de forma giyen giyen tecrübeli pivot Nenad Krstic ile bir senelik anlaşmaya vardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Galatasaray, Nenad Krstic transferini açıkladı

NENAD KRSTIC KİMDİR?

25 Temmuz 1983'te Sırbistan'da doğan Krstic, basketbola KK Partizan'da başladı ve ilk profesyonel deneyimini 2000-01 sezonunda aynı takımda yaşadı. 2.13 metre boyundaki Krstic dört sezonluk Partizan kariyerinin son senesi olan 2003-04 sezonunda Euroleague'de maç başına 13.4 sayı ile oynadı. Partizan formasıyla üç kez Sırbistan Basketbol Ligi'ni ve bir kez Kup Radivoja Koraca'yı kazandı. Partizan'da dört sezon oynadıktan sonra 2004-05 sezonunda NBA'in New Jersey Nets takımına transfer oldu.

2002 Draftı'nda New Jersey Nets tarafından 1. tur 24. sıradan draft edildi. Nets'deki ilk sezonunda NBA yıldızlarından Vince Carter ve Jason Kidd ile takım arkadaşı olan Krstic, maç başına 10.0 sayı ve 5.3 ribaund ortalamaları ile oynadı. Dört sezon da Nets'de forma giyen tecrübeli pivotun kariyeri bu kez Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımında devam ediyordu. Burada iki yıllık sözleşme imzalayan Krstic, 19 Aralık 2009 tarihinde tekrar NBA'e döndü ve Oklahoma City Thunder ile iki yıllık anlaştı. 2009-10 sezonunda 82 maçta forma giyen başarılı oyuncu 8.3 sayı, 5.1 ribaund ve 0.7 asist ortalamaları ile oynadı. Oklahoma'daki ikinci sezonun ortasında bir diğer NBA takımı Boston Celtics'e transfer olan Krstic 31 maçta 7.4 sayı, 4.5 ribaund ve 0.3 asist ortalama ile oynadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER