Fiyatları düştü, satışlar arttı

DENİZLERDE av sezonunun 1 Eylül'de başlamasıyla birlikte Ege'ye açılan balıkçılar, bol miktarda balık avlamaya başladı. Bollukla birlikte pazarlardaki tezgahlarda fiyatlar da düşünce, vatandaşlar kırmızı et yerine balığı tercih etmeye başladı. Çanakkale'de balıkhane esnafı, vatandaşı tamamen doğal ve daha sağlıklı olan balığı tüketmeye çağırdı. Sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini mevsim balıkları olan sardalye, palamut ve istavrit gibi balıklar aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fiyatları düştü, satışlar arttı

Çanakkale'de 1 Eylül itibariyle başlayan av sezonuyla birlikte balıkhanedeki tezgahlarda balık çeşitliliği arttı. Balıktaki bolluk, hem balıkçı esnafının, hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Fiyatların düşmesiyle birlikte doğal besin kaynağı olan balık satışlarında patlama yaşandı. Sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini mevsim balıkları olan sardalye, palamut ve istavrit gibi balıklar aldı. Balıkçı esnafı vatandaşları, doğal besin kaynağı olan balık tüketmeye davet etti.

Çanakkale balıkhanesinde balık alışverişi yapan Yaşar Şen (65), "Herkes balık yesin. Balık denizden çıkan sade ve doğal olan bir besin kaynağı. Karada fenni gübre var. Onunla beslenen hayvanı yiyeceğimize, denizden çıkan tertemiz balığı yeriz" dedi.

'ELİMİZDE DE BİR TEK DOĞAL OLARAK BALIK KALDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER