Son dakika haberi... Korona bitmeden yeni kâbus: Çin'de ilk kez bir insana H10N3 kuş gribi tanısı kondu!

Dünya henüz koronavirüs salgınını yenememişken Çin'den gelen haber büyük korku yarattı. son dakika haberine göre ilk kez bir insana H10N3 kuş gribi teşhisi kondu. Kovid-19 salgını da aynı ülkeden, Vuhan şehrinden dünyaya yayılmıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberi... Korona bitmeden yeni kâbus: Çin'de ilk kez bir insana H10N3 kuş gribi tanısı kondu!

Çin'in doğusunda bulunan Jiangsu eyaletinden bu sabah gelen bir son dakika haberi dünyayı dehşete düşürdü. 41 yaşında bir adama H10N3 kuş gribi tanısı kondu. Bu dünya üzerinde tanı konulan ilk H10N3 kuş gribi vakası oldu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) tarafından yapılan açıklamada Zhenjiang şehrinde yaşayan bir adam 28 Nisan'da yüksek ateş ve bir dizi başka belirtiyle hastaneye kaldırıldı. Adama 28 Mayıs tarihinde H10N3 kuş gribi tanısı kondu. NHC, 41 yaşındaki adı açıklanmayan kişinin virüsü nasıl kaptığıyla ilgili bilgiyi ise açıklamadı.

NHC, H10N3 ile enfekte olan başka hiçbir insan enfeksiyonu vakasının daha önce küresel olarak bildirilmediğini aktardı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER