için kaldı

İngiltere'de peş peşe krizler... Perakende devinden 517 milyon sterlinlik zarar

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden olan İngiltere'de perakende sektörü çöküşüne devam ediyor. Son olarak önde gelen perakende zincirlerinden John Lewis & Partners 517 milyon sterlinlik zarar açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiltere'de peş peşe krizler... Perakende devinden 517 milyon sterlinlik zarar

İngiltere’nin önde gelen perakende zincirlerinden John Lewis & Partners 2020 yılında 517 milyon sterlin zarar ettiğini bildirdi. Hazır giyim, ev tekstili ve elektronik ürünlerin satışını yapan John Lewis’ten yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle 2020 yılında 517 milyon sterlin zarar edildiği kaydedildi.

John Lewis, bir önceki yılda (2019) toplam 146 milyon sterlin kar elde etmişti. Şirketten yapılan açıklamada, İngiltere’de ocak ayıdan bu yanan devam eden karantina önlemlerinin gevşetilmesi ile birlikte tüm mağazaların yeniden açılmasının planlanmadığı hatırlatıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen John Lewis Yönetim Kurulu Başkanı Sharon White, “Bazı mağazaların artık karlı bir şekilde devam ettirilemeyeceği gerçeğinden kaçış yok. Maalesef, karantinanın sonunda tüm mağazalarımızı yeniden açmayı beklemiyoruz. Bunun tedarik zincirimiz için de etkileri olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER