için kaldı

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan ve Akfa'nın patronu Fatih Aktaş bu yüzden tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye düzenlenen operasyon kapsamında Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ında aralarında bulunduğu 4 şüphelinin tutuklanma gerekçeleri ortaya çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan ve Akfa'nın patronu Fatih Aktaş bu yüzden tutuklandı

Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında, şüphelilerin Akfa Holding çalışanları, ortakları ve yetkilileri olduğu, Fi Yapı ile Akfa Holding arasında yoğun organik ilişki bulunduğu ve zanlıların 17/25 Aralık 2013'teki kalkışmadan sonra dahi eylemlerine anılan şekilde devam ettikleri bildirildi.

Kararda, açık kaynaklarda 17/25 Aralık sürecinden sonra THY'nin Bank Asya'daki 300 milyon lirasını çektiği, 2014'ün ikinci ayından itibaren de örgüt üyeleri tarafından Bank Asya'nın kurtarılması için para toplanmaya başlandığı aktarıldı.

Akfa Holding ve yetkilisi Fatih Aktaş ile Hasan Sayın'ın ortaklaşa terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda Bank Asya'yı kurtarmak üzere harekete geçtikleri yönünde şüphe oluştuğu kaydedilen kararda, Aktaş'ın yetkilisi ve ortağı olduğu şirketleri aracı kılarak sermaye artışı yapıyormuş görüntüsü verdiği, özellikle terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla 2014'ün ocak, şubat ve mart aylarında havalelerinin olağanüstü artış gösterdiği, incelemelerde de şirketlere sermaye artışı amaçlı gönderilen yüklü miktardaki paranın şirketlere değil de şahıslara yollanmasının Bank Asya'yı kurtarmaya yönelik eylemler olduğu bilgisine yer verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER