Fındığın geleceği makineli tarımda

Türkiye dünyanın en büyük fındık üreticisi konumunda ancak pazardaki payı her geçen gün geriliyor. Durak Fındık A.Ş CEO’su Kadir Durak, “Pazar payını yukarıya taşımak ve maliyetleri düşürmek için makineli tarımı teşvik etmeliyiz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fındığın geleceği makineli tarımda

Fındıkta Türkiye’nin pazar payının düştüğünü, geliştirilecek yeni stratejilerde en önemli unsurun makineli tarım olduğunu ifade eden Durak Fındık A.Ş. CEO’su Kadir Durak, “Makineli tarıma geçişi teşvik ederek verimliliği arttırabiliriz. Biz Türk fındığını ancak bu şekilde ayakta tutabiliriz. Biz ‘yüksek olsun’ diye hep fiyatı konuşursak rakiplerimizle aramızdaki fark daha çabuk kapanır. Pazar payını yukarıya taşımak istiyorsak maliyetleri düşürerek ve verimi arttırarak Türk fındığının piyasa üzerindeki hâkimiyetinden bahsedebiliriz” diye konuştu.

Fındığın geleceği makineli tarımda - Resim : 1

DÜZGÜN YÖNETİM

Bundan bir ay kadar önce ‘fındık yandı’ şeklinde bilgilerin paylaşıldığını dile getiren Durak, “Piyasadaki gerçekleşmelere baktığınızda ise fiyatlar düşüyor. Fındık yanmış olsa fiyatlar düşmez. Dolayısıyla sadece fiyat konuşmak yerine bahçede olup bahçeyi düzgün yönetmemiz lazım. Bizim fındıkla ilgili konuşmamız gereken aslında fiyat değil. Öyle olsa yani fiyattan bu kadar şikâyet ediyorsak Zonguldak, Samsun, Sinop’un ekilmeye müsait alanlarında şu anda fındık ekimi ve dikimi neden var. Bizim üretim segmentini değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER