O iddialar Kremlin’i kızdırdı

ABD basınındaki Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahale başlatmak için birtakım sahte video çekimleri hazırladığı iddialarına yanıt veren Kremlin, ABD’nin algı operasyonlarını düzenlemeye son vermesi çağrısı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
O iddialar Kremlin’i kızdırdı

Amerika’da belirli kurumların basınla ele ele vererek savaş çığırtkanlığı yaptıklarını vurgulayan Peskov, “Bu ilk değil. Özellikle Amerikan basınında önceden de benzer iddialar ortaya atıldı.

Ancak gördüğünüz gibi savaş başlamadı. Benzer mizansenler uydurup ortaya atanları bu işten vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi. Rusya’nın savaş başlatmak için bahane aradığı ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü John Kirby tarafından da dile getirilmişti. Kirby, “İstihbaratımız Rusya’nın savaşı başlatmak için fabrikasyon deliler üzerinde çalıştığı bilgileri veriyor. Senaryoya göre ilk saldıran taraf Ukrayna gösterilerek Rusya müdahale başlatacak” demişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER