için kaldı

Et ve süt satışında çok önemli düzenleme

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Gıda İşletmelerinde Yerel, Marjinal ve Sınırlı faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Et ve süt satışında çok önemli düzenleme

Buna göre, gıda işletmecisi yerel, marjinal ve sınırlı faaliyetler kapsamında tedarik ettiği gıdayı sadece son tüketiciye arz edebilecek, son tüketiciye satış amacıyla işleyebilecek, muameleye tabi tutabilecek ve/veya depolayabilecek.

Hayvansal gıdanın, perakendeci tarafından başka bir perakendeciye arz edilebilmesi için yerel, marjinal ve sınırlı olarak tanımlanan faaliyetler için getirilen gerekliliklerin tamamını karşılaması gerekecek.

Et ve et ürünleri için yerel faaliyet; perakende işletmenin bulunduğu nokta merkez kabul edilerek 50 kilometrelik yarıçap içerisinde kalan alanda yapılacak. Et ve et ürünleri için marjinal faaliyet; perakendecinin diğer perakendeciye yapabileceği toplam arz, haftalık olarak 2 bin 500 kilogramı geçemeyecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER