için kaldı

Meyve ve sebzelerin üzerindeki tehlike: Yıkamak da yetmiyor | Nasıl kurtulacağız?

Meyve ve sebzelerin üzerindeki tarımsal ilaç kalıntıları sağlığımızı tehdit ediyor. Karbonatlı, limonlu, sirkeli su, bu maddenin temizlenmesi için yeterli mi? Peki hangi meyve ve sebzeler daha riskli, hangileri güvenli? 10 soruda inceledik...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meyve ve sebzelerin üzerindeki tehlike: Yıkamak da yetmiyor | Nasıl kurtulacağız?

İç hastalıkları uzmanı Aytaç Karadağ, yapılan birçok çalışmada gıdalardaki pestisit ve kimyasalların; astım, kısırlık, adet düzensizliği, tüylenme, sivilce, şeker hastalığı, nörolojik hastalıklar ve kanser riskinde artış yaptığının kanıtlandığını, çocuklarda bu olumsuz etkilerin çok düşük maruziyette bile oluşabilme riskinin olduğunu söylüyor.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ise meyve ve sebzelerin üzerindeki tarımsal ilaç kalıntılarını uzaklaştırmak için yapılan en büyük hatanın sabunla hatta çamaşır suyu ile yıkamak olduğunu, yapılan bu yanlışın riski azaltmak yerine arttırdığının altını çiziyor.

İşte meyve ve sebzelerimizi yıkarken yaptığımız hatalar ve dikkat etmemiz gerekenler ile ilgili aklımıza takılan 10 SORU 10 YANIT

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER