Son dakika... Prof. Dr. Şener: Merkez Bankası'nın rezervleri 11 milyar dolar daha artacak

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sefer Şener, Merkez Bankası'nın rezervlerinin yıl sonuna kadar 11 milyar dolar daha artacağını söyledi. Şener, brüt rezervlerdeki artışın reeskont kredilerinden kaynaklandığını belirtti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Prof. Dr. Şener: Merkez Bankası'nın rezervleri 11 milyar dolar daha artacak

Merkez Bankası'nın döviz rezervleri her geçen hafta artış kaydediyor. İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sefer Şener, CNN Türk ekranlarında artışın reeskont kredilerden kaynaklandığını ve bunun devam edeceğini, 2013 yılındaki rekorların da görülebileceğini belirtti.

MERKEZ'İN REZERVLERİ NEDEN ÖNEMLİ?

Tüm dünyada merkez bankası rezervlerinin en temel olarak önemli kılan konuşulmasını sağlayan 3 tane kısım var. Rezervlerin çok ya da az olması merkez bankanızın ekonomik şoklara karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor. Ekonominin sigortasıdır merkez bankası. Ödeyeceğiniz iç ya da dış borçlara karşı güven oluşturuyor. Merkez bankanız dışarıya karşı çok büyük güvence. Yatırım yapacak şirketlere, devletlere karşı önemli bir güvencedir. Merkez bankası para politikasını belirlediği için güvenilirliği fazladır. Merkez bankasının tartışılmasının nedeni sigorta niteliği taşıması.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER