için kaldı

Yataş hisse yorumu değerlendirmesi ve teknik analizi

Ak Yatırım, Yataş için 20,00 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Yataş hisse yorumu değerlendirmesi ve teknik analizi

Ak Yatırım, Yataş için 20,00 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Yataş 1Ç21’de piyasa beklentisi olan 58 milyon TL ve bizim beklentimiz olan 64 milyon TL’nin altında 47 milyon TL net kar açıkladı. Özetle, 1Ç21 FAVÖK piyasa ortalama beklentisinin %15 ve net kar %19 altında gerçekleşti. Ciro yıllık bazda %60 arttı ve 530 milyon
TL’ye yükseldi.

2021’de devam eden güçlü talep 1Ç satışlarını olumlu etkiledi. FAVÖK marjı bizim beklentimiz olan %18 ve piyasa ortalama beklentisi olan %17’nin gerisinde %14,2 oldu. Artan hammadde fiyatlarından ve zayıf TL’den olumsuz etkilendi.

Net borç çeyrek bazda artan işletme sermayesinin ihtiyacı sebebiyle 216 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin 1Ç21 sonuçlarına piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz. Yataş için hedef fiyatımız 20TL ile “Endeksin Üzerinde” tavsiyemizi koruyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER