Altay’da Marco Paixao bir kez daha gol kralı olursa tarih yazacak

Spor Toto 1’inci Lig’de Altay formasıyla ilk yılında 29, ikinci yılında 22 gol atarak iki kez gol kralı olan, bu sezon da attığı 19 golle yine zirvede yer alan Portekizli forvet Marco Paixao, üst üste üçüncü kez gol kralı olması halinde lig tarihinde bir ilke imza atacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Altay’da Marco Paixao bir kez daha gol kralı olursa tarih yazacak

Kulüp tarihinde 146 gol atan Mustafa Denizli ve 72 golü bulunan Reha Kapsal’ın ardından 71 golle en golcü üçüncü oyuncu olan Marco Paixao, 2 gol daha kaydetmesi halinde Kapsal’ı geride bırakacak. "Bu sayılara ulaştığım için çok mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum" diyen 36 yaşındaki usta santrfor, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, "Kulübe ilk geldiğimde bu kadarını hayal edemezdim. Ama lig ve kulüp tarihinde listelere girmek bir ayrıcalık. Attığım gollerin bir anlam ifade edebilmesi için Büyük Altay’ın Süper Lig’e çıkması lazım. Ulaşmak istediğim bir gol hedefim yok, tek hedefim Altay’ı Süper Lig’e çıkarmak" şeklinde konuştu.

Şampiyon olacaklarına inancının çok yüksek olduğunu ifade eden Portekizli forvet, "Süper Lig şansımızı oran olarak soracak olursanız, yüzde 200 olduğunu söyleyebilirim. Teknik direktör Osman Özköylü geldikten sonra iyi bir ivme yakaladık, daha iyi oynamaya başladık. Hocamız mentaliteyi değiştirdi. Özellikle topa sahip olmamız gerektiğini bir çok kez bize iletti ve bunun için çalışmalar yaptı. Osman Özköylü daha önce gelebilseydi belki de şu anda birinci sırada olabilirdik. Kendisiyle psikolojik olarak güzel bir toparlanma periyodu geçirdik. Maç maç düşünüp kazanarak devam edeceğiz" yorumu yaptı.

Altay taraftarına da seslenen tecrübeli golcü, "Büyük Altay taraftarından her zaman pozitif olmalarını istiyorum çünkü onların enerjisi bizimkiyle buluştuğu zaman bu takımın Süper Lig’e çıkmaması için hiçbir neden yok. Sonuna kadar olumlu olalım" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER