Emeklilikte yaşa takılanlara ilgili önemli açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız. Bizim böyle bir gücümüzün olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emeklilikte yaşa takılanlara ilgili önemli açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, bugün itibarıyla söylüyorum, 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız. 300-400 bin rakamları nereden çıkıyor, hiç bilmiyorum. Bizim böyle bir gücümüzün olmadığını söylemek istiyorum sadece. Bunu sürdürülebilir bir hale getiremeyiz." dedi.

Bakan Soylu, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının kamuda görevlendirilmesi ve mesleki yeterlilik konularında Bakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Engelli memur atamalarına ilişkin bir soru üzerine de Soylu, "İlkokul, ortaokul eğitim seviyesinden bin 220 kişi, ortaöğretim seviyesinden 2 bin 514 kişi, ön lisans eğitim seviyesinden bin 340 kişi, lisans eğitim seviyesinden de bin 39 kişi olmak üzere, toplam 6 bin 113 engelli memur alımı yapılacaktır." bilgisini paylaştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER