Emekli maaşı almasın diye 76 bin kişi imza attı

AB bürokratları, Avrupa Konseyi'nin önceki başkanı Jose Manuel Barroso'nun emekli maaşının durdurulması için düzenlediği kampayada, 76 bin imzaya ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emekli maaşı almasın diye 76 bin kişi imza attı

Jean-Claude Junker'dan önce 10 yıl boyunca Avrupa Konseyi Başkanlığını yürüten Jose Manuel Barroso, 2014'te görevinden ayrılmasından sonra çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs'ta görev alması nedeniyle sert eleştirilere uğramıştı.

İngilterenin Brexit kararının ardından Goldman Sachs'ta görev alan Baroso'nun AB'den aldığı emeklilik maaşının durdurulması için başlatılan imza kampanyası metninde, “Finansal krizin başlamasında ve Yunanistan'ın bütçe açığının gizlenmesinde büyük rolü olan bankalardan birinde çalışma kararı almak, AB pozisyonlarından özel sektöre geçişin sorumsuz örneklerinden biridir. Bu AB kurumlarına zarar vermekte ve yasadışı olmasa da moral açıdan kabul edilebilir bir şey değildir” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER