Emekli astsubayın davasında kritik 'ikramiye' kararı

Jandarma Genel Komutanlığı'nda 20 yıl 4 ay görev yaptıktan sonra re'sen emekli edilen Astsubay İsmail İman'ın, ödenmeyen emekli ikramiyesi için açılan davada önemli bir karar çıktı. Mahkeme, emekli ikramiyesinin İman'a yasal faizi ile ödenmesine karar verdi. Av. Güneş Burma, bu kararın emsal nitelik taşıdığına işaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emekli astsubayın davasında kritik 'ikramiye' kararı

İsmail İman, Jandarma Genel Komutanlığı'nda 1 Eylül 1989'da göreve başladı. İman, 14 Haziran 2010'da ise re'sen emekli edildi. İman, 25 yıllık hizmetini doldurdu ama 48 yaşını doldurmamıştı. İman, emeklilik işlemlerinin yapılması için SGK'ya dilekçe ile başvurdu. SGK'dan yanıt 1 Şubat 2014'te geldi. Kurum, İman'a emekli aylığı bağladı ancak kendisine emekli ikramiyesi verilmedi.İman, bu karara karşı konuyu yargıya taşıdı.

Ankara İdare Mahkemesi'nde, Sosyal Güvenlik Kurumu'na karşı açılan davada, İman'a emekli ikramiyesinin ödenmemesinin yasal dayanaktan yoksun olduğu kaydedildi. Dava başvuru dilekçesinde “Emekli aylığı bağlandığı halde emekli ikramiyesi ödenmedi. İman'ın sigorta primleri ödendi. İstifa yolu ile memuriyetini sonlandıranlar dahi emekli ikramiyesini hak etmekte” denildi.

Davaya bakan Ankara 2. İdare Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme, İman'a, emekli ikramiyesinin, emekli maaşının bağlandığı dönemde geçerli katsayıEmekli astsubayın davasında kritik 'ikramiye' kararı - Resim : 1

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER