Elektrik şirketlerine 3 ay abone cezası

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, aylık ortalama 82 lira ve üzeri fatura ödeyen, dolayısıyla elektrik tedarikçisini seçmeye hak kazanan serbest tüketicilerle yapılan sözleşmeler konusunda şirketlere uyarılarda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Elektrik şirketlerine 3 ay abone cezası

Şirketlerin geçmişte imzaladıkları sözleşmelere sadık kalmalarının önemli olduğunu vurgulayan ve mevzuata aykırı hareket etmemeleri gerektiğini söyleyen Yılmaz, “93 elektrik tedarik şirketine 3 ay boyunca yeni abone yasağı getirdik” dedi. Buna göre, bazı tüketicileri sözleşme imzalamadan serbest tüketici portföyüne almayı talep eden elektrik tedarik şirketlerinin yeni tüketici kaydetmesi, 1 Mart'tan itibaren 3 ay süreyle engellenecek. Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Enerji Arenası Konferansında gazetecilerin sorularını yanıtlayan EPDK Başkanı Yılmaz, Türkiye enerji piyasasının gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, elektrikte serbest tüketici limitini düşürdüklerini, bunun da iştahları artırdığını söyledi. Bir yandan iştahlar artarken, diğer yandan elektrik tedarik şirketlerinin “obur” olmasını istemediklerini dile getiren Yılmaz, “Abonelerin ihtiyaçlarını karşılamaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Bu konu bizim için oldukça hassas bir konu” dedi. Yılmaz, ileride serbest tüketici limitinin daha da düşeceğini ve daha çok sayıda abonenin dilediği tedarikçiden elektrik almaya hak kazanacağını kaydederek, piyasa derinleştikçe problemlerin de derinleşmesini istemediklerini dile getirdi. EPDK'nın bu yıl için serbest tüketici limitini 2 bin 400 kilovatsaat olarak belirlemesiyle aylık ortalama 82 lira ve üzeri fatura ödeyen aboneler serbest tüketici olma hakkından yararlanabiliyor. Yeni limitle 8.4 milyon abone serbest tüketici olma ve elektrik tedarikçisini seçme hakkına sahip oldu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER