EgyptAir uçağı: Mısır, Yunanistan'ın manevra açıklamalarını yalanladı

Doğu Akdeniz'de düşen Mısır Havayolları (EgyptAir) yolcu uçağının son anlarına dair Mısır'dan Yunanistan'ı yalanlayan nitelikte açıklamalar geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
EgyptAir uçağı: Mısır, Yunanistan'ın manevra açıklamalarını yalanladı

EgyptAir uçağı: Mısır, Yunanistan'ın manevra açıklamalarını yalanladı - Resim : 1

Mısır Hava Navigasyon Hizmetleri Müdürlüğü'nün direktörü Ehab Azmi, uçağın düşmeden önce keskin manevralar yaptığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığını söyledi. Yunan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada uçağın radardan kaybolmadan önce 90 derece sola, ardından da 360 derece sağa döndüğü belirtilmişti.

EgyptAir uçağı: Mısır, Yunanistan'ın manevra açıklamalarını yalanladı - Resim : 2

Ehab Azmi, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamalarda uçağın radardan kaybolmadan önce hızla irtifa kaybettiği bilgisinin de doğru olmadığını ifade etti ve "Elde ettiğimiz bulgular Yunan yetkililerin uçağın nasıl düştüğü yönünde yaptığı açıklamalarla çelişiyor" dedi. 19 Mayıs Perşembe günü 56 yolcu, 7 mürettebat ve 3 güvenlik görevlisiyle Paris - Kahire seferini yaparken radardan kaybolan EgyptAir'e ait Airbus A320 tipi uçak uzun süre bulunamamış, ertesi gün uçağın parçalarına ulaşılmıştı.

EgyptAir uçağı: Mısır, Yunanistan'ın manevra açıklamalarını yalanladı - Resim : 3

Ehab Azmi, uçağın Mısır hava sahasına sorunsuz biçimde girdiğini de ifade ederek, radardan kaybolmadan önce EgyptAir uçağın 1-2 dakika boyunca hava kontrol birimleri tarafından takipte tutulduğunu söyledi. Yunanistan da uçağın Yunan hava sahasına girişinde ya da çıkışında herhangi bir sorun yaşanmadığını açıklamıştı. Haftasonu Mısır ordusu uçaktaki yolcuların kişisel eşyaları ile can yeleklerinin fotoğraflarını kamuoyluyla paylaşmıştı. Arama çalışmalarında ceset parçalarına ve valizlere de ulaşıldığı aktarıldı. Ancak henüz uçağın gövdesine ya da kara kutusuna ulaşılabilmiş değil. Uçağın enkazının 2500 ile 3000 metre derinlikte olduğu sanılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER