için kaldı

Son dakika: Kıbrıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Yetkililer tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Yetkililer kararın koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle alındığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika: Kıbrıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) korona virüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle salgına yönelik daha önce alınan önlemleri sıkılaştıracağını duyurdu.

KKTC Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, artan vaka sayıları nedeniyle salgının yayılımını durdurmaya yönelik önlemler kapsamında KKTC'de yarından itibaren 5 gün boyunca 22.00-5.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ilan etti.

Komite ayrıca, ülkedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarıyıl tatilinin öne alındığını ve tatilin 4-15 Ocak tarihleri arasında yapılacağını bildirdi. Dershane, etüt, özel ders ve kurs faaliyetlerinin de yarından itibaren 18 Ocak’a kadar durdurulduğu açıklandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER