için kaldı

Dolar yanıyor, faiz çift hanede

Dolardaki hızlı yükseliş borsada kayba neden olurken, faizler de çift haneyi gördü. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22'ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı. Tahvil faizlerinin yükselmesi Hazine'nin borçlanma maliyetinin arttığının göstergesi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dolar yanıyor, faiz çift hanede

Türk Lirası, bugün sabahtan itibaren rekor üstüne rekor kırdı ve tarihi zirvesini yeniledi. Sadece dolarda yükseliş yok. Borsa İstanbul da dolardaki yükselişin baskısı altında. Şu an Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 0.60 seviyesinde. Son 1 aydır zaten endeks 80 binin altında seyrediyor ve bir türlü o seviyeyi aşamıyor. Borsada şu an seviye 78 bin 292 puanda.

Dolar Hazine tahvil faizlerini de yükseltti. 2 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 9.22'ye, 10 yıllık gösterge tahvil faizi yüzde 10.09 ile çift haneye çıktı. Tahvil faizlerinin yükselmesi Hazine'nin borçlanma maliyetinin arttığının göstergesi.

NEDEN ARTIYOR?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER