için kaldı

Abramoviç zehirlendi mi? Yanıt için Rusya'nın yakın tarihine ve arşive bakmak gerekiyor...

Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan oligark Roman Abramoviç ile üç milletvekilinin Kiev'de zehirlendiği iddiası ortalığı karıştırdı. Zira Rusya'nın geçmişi, özellikle de son 20 yılı önemli isimlerin zehirlendiği olaylarla dolu. Arşivleri açtık, 1921'den günümüze zehirlenme vakalarının tarihine yakından baktık. İşte tüm ayrıntılar...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Abramoviç zehirlendi mi? Yanıt için Rusya'nın yakın tarihine ve arşive bakmak gerekiyor...

Dünya Amerikan Wall Street Journal gazetesinin, Ukrayna barış görüşmeleriyle ilgili zehirlenme haberini konuşuyor. Gazeteye açıklama yapan kaynakların iddialarına göre, Rusya ile Ukrayna arasında barış görüşmeleri yürüten Rus oligark Roman Abramoviç ile Ukraynalı müzakereciler 3 Mart'ta Kiev'de yapılan görüşmelerin ardından zehirlenme belirtisi kabul edilen ancak hayati tehlike yaratmayan bazı tuhaf semptomlar sergilemeye başladı.

Üç kişide görülen gözlerde kızarıklık, sürekli yanma ve yaşarma, yüz ve ellerin derisinde soyulma gibi belirtilerin yanı sıra Abramoviç'in birkaç saatliğine görme duyusunu kaybettiği ve daha sonra yemek yemekte zorlandığı da öne sürüldü.

Söz konusu delegelerin tamamının sağlık durumu düzelirken, Batılı uzmanlar yaşanan zehirlenmeye yol açan durumun kimyasal mı biyolojik mi yoksa bir çeşit elektromanyetik radyasyon kaynaklı mı olduğuna dair net bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. Öte yandan delegelerin toksikoloji uzmanlarına örnek vermekte geç kalması nedeniyle gerçekten bir zehirlenme yaşanıp yaşanmadığını kesinleştirmek de mümkün olamadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER