Didim'de yerli pamuk ekiminden olumlu sonuç alındı

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ilçedeki zeytin ve pamuk hasadı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Gökdemir zeytin alımların başladığını belirterek, pamuk toplama işleminin de kısa sürede başlayacağını dile getirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Didim'de yerli pamuk ekiminden olumlu sonuç alındı

DİDİM'DEKİ zeytin ve pamuktaki son durumla ilgili olarak Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, değerlendirmelerde bulundu. Gökdemir ilçedeki zeytin varlığının önemli bir boyuta geldiğini belirterek “Zeytinde sezon başladı; tüccarlar Didim'de alım yapmaya başladı.

Fiyatlar ise kalibresine göre 5,5 ila 7,5 TL arasında değiştiğini öğrendik. Önümüzdeki günlerde üretim çok alınca fiyatlarda da artış olacağını tahmin ediyoruz. İlçemiz zeytin varlığıyla öne çıktığından tüccarlarda büyük ilgi gösteriyor. Bizim ilçemizin mikro klimaya sahip iklimi olması, zeytinin verim ve kalitesini de olumlu etkiliyor. Bu noktada bu sene de iyi bir olacağını düşünüyorum” dedi.

İlçedeki zeytinyağı fabrikalarının da hazırlıklarını tamamlayarak sezonu açtığını belirten Gökdemir, zeytindeki verim ve kalitenin de yağı oranını olumlu etkileyeceğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER