Hürriyet ekibi avı takip etti: İlk gece elimiz boş döndük

Balık sezonun başlamasıyla birlikte 31 Ağustos gecesi biz de Beykoz Anadolu Kavağı’nın yolunu tuttuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hürriyet ekibi avı takip etti: İlk gece elimiz boş döndük

Sezonun açıldığı ilk gün balıkçıların heyecanına ortak olmak için Reis Mahmut Poyraz’a ait “Sadık Reis 2” teknesi ile İstanbul Boğaz’ına açıldık. Saat 00.00 itibarıyla yasağın kalkmasının ardından Mahmut reis motorları çalıştırdı. Yaklaşık 25 tayfa ile birlikte denize açıldık. 4-5 milyon TL’lik değere sahip son sistem radarlarla Mahmut reis denizi taramaya başladı. Odaklandığımız nokta Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yakın bölgelerdi. İstanbul’un Anadolu yakası ve Avrupa yakası arasında mekik dokumaya başladık. Radarlarda balık gözüküyordu ancak Mahmut Reis, ağ atmak için yeterli olmadığını söyledi.

Hürriyet ekibi avı takip etti: İlk gece elimiz boş döndük - Resim : 1

Bir ara radarlara büyük bir balık sürüsü yansıdı. Ancak onların da boyları avlanmak için yeterli değildi. Kıyılara yaklaştıkça avlanmak için müsait balıklar vardı. Ancak kıyılara belli bir mesafede olan balıkların avlanması yasaktı. Saatler ilerliyordu. Bir türlü istenilen balığa ulaşılamıyordu. Mahmut reis ve oğulları sürekli planlarını gözden geçiriyordu. Bir yandan da denize açılan diğer balıkçılarla temasa geçiliyordu. Oralardan gelen bilgiler de benzer yöndeydi. Bazıları ağlarını denize bırakmış, balık çekmeye başlamıştı. Yine de avlanan balıklar istedikleri seviyede değildi. Saatlerimiz artık 03.00’ü gösteriyordu. En sonunda Mahmut reis kararını verdi, ‘Kıyaya dönüyoruz’ dedi. Yaklaşık 3 saatlik Boğaz yolculuğumuzdan elimiz boş döndük. Biz tekneden indiğimizde Mahmut reis ve çalışanlar sabahın ilk ışıklarıyla Karadeniz’e açılmak için dinlenmeye çekiliyordu.

‘SEZON DAHA YENİ BAŞLADI’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER