Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paramız yoktu ama akıl vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mozambik'te, Türkiye-Mozambik İş Forumunda bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı konuşmasında Türkiyeli ve Mozambikli iş adamlarına seslendi. Erdoğan, Mozambik'in gelişmesi için gereken yatırımların Türkiyeli iş adamları tarafından yapılabileceğinin altını çizdi ve "Her şey cebinizdeki parayla olmaz. Para olmadan iş nasıl başarılır aslolan budur. Biz de göreve geldiğimizde para yoktu ama akıl vardı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başla

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paramız yoktu ama akıl vardı

Türkiye, Mozambik'in yanında yer almaya hazırdır. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerle bunu söylüyorum.

Afrika'nın geçmişte neler çektiğini iyi biliyoruz. Afrika'yı nasıl sömürdüklerini, kimlerin sömürdüklerini iyi biliriz.

İşadamlarımız Mozambikli dostlarıyla turizm, tarım ve enerji alanlarında somut işbirliği imkanlarını ele aldılar. Enerji ve inşaat alanında faaliyet gösteren firmalarımızın buradaki çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Bu firmalarımızın Mozambik'teki doğalgaz ve enerji santralleri projelerinde ana veya alt yüklenici olarak daha etkin hale gelmenin yollarını aradıklarını biliyorum.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER