Yozgat Valiliğinden anlamlı klip

Yozgat Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü hatırasına "Kınalı Hasan" klibi hazırlattı.

GASTE24 GASTE24
Yozgat Valiliğinden anlamlı klip

Çanakkale Zaferi'nin sembol isimlerinden Yozgatlı Kınalı Hasan'ın yaşamı, Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan video klip ile canlandırıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri helikopter kazasında şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş'ın doğup büyüdüğü Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray köyündeki evinde çekilen klipte, Kınalı Hasan'ın kahramanlık öyküsü anlatıldı.

Klipte, annesinin Kınalı Hasan'ı eline kına yakarak askere göndermesi ve oğlunun askerden gönderdiği mektuba, "Oğul, mektubunda elime ve saçıma niye kına yaktın demişsin. Komutanına de ki bizim buralarda iki şeye kına yakılır. İlki Allah yolunda kesilen kurbana, ikincisi de Allah yolunda cihat eden askere." cümleleriyle cevap vermesi de yer aldı.

Klip sosyal medyadan da yayınlandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER