Çok 'inançlı' ve çok riskli nakil

Yehova Şahidi kadına, aynı inaçtan kocasının böbreği nakledildi. Ancak inançları gereği kan alıp vermeyen çift, ‘ölüm riski bile olsa kesinlikle kan verilmeyecek' yazılı belgeyi imzaladıktan sonra ameliyata girdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çok 'inançlı' ve çok riskli nakil

ANTALYA'da Yehova Şahidi 35 yıllık evli bir çift, çok ciddi bir sağlık sorunu üzerine, inançları gereği çok riskli bir ameliyata girdiler.

Bu zor karar, emekli Hülya Güzel'in (52) böbreklerinin, hastalığı nedeniyle iflas etmesi üzerine alındı. Böbrek nakli şart olunca, kocası Semih Sabri Güzel (56) gönüllü oldu ve yapılan testler sonucu ameliyatın mümkün olduğu görüldü. Ancak çift Yehova Şahidi olduklarından, inançları gereği hiçbir şekilde kan alıp veremiyorlardı. Bunun üzerine Güzel çifti, ameliyat sırasında oluşabilecek her türlü hayati gerekli durumda dahi kan 'nakli' yapılmaması riskini göze alarak, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu.

KONSEY 'OLUR' DEDİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER