için kaldı

Çin polisinden otellere Türk müşteri uyarısı

Çin'in en önemli endüstriyel üretim merkezlerinden Guangzhou kentinde polis bazı ucuz otellere, Türkiye dahil beş ülkeden müşteri kabul etmemesi talimatını verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin polisinden otellere Türk müşteri uyarısı

İsveç basınının Hong Kong'da yayımlanan Güney Çin Sabah Postası gazetesine dayanarak verdiği habere göre, polis bölgedeki ucuz otellere birkaç ay önce yolladığı yazıda, Türkiye, Pakistan, Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen müşterileri kabul etmemeleri uyarısı yaptı.

Haberde, müslüman nüfusun ağırlıklı olduğu bu ülkelerden müşteri kabulünün yasaklandığı tüm otellerde, gecelik konaklama ücretlerinin 20 dolar dolayında olduğuna dikkat çekildi. Habere göre, deneme yapmak üzere söz konusu otelleri arayan gazetecilere, "Nedenini bilmiyoruz; ancak sizi kabul edemiyoruz" denildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ku Lang ise, polisin böyle bir uygulamasından haberi olmadığını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER