için kaldı

Çin'de 2 ayda yaklaşık 1000 kişi öldü!

Çin'de Haziran ayından beri meydana gelen doğal afetlerde ölenlerin sayısı 800'e ulaştı. Kayıpların ise 200'den fazla olduğu belirtiliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin'de 2 ayda yaklaşık 1000 kişi öldü!

Haziran ayından bu yana Çin'de meydana gelen doğal afetlerde ölenlerin toplam sayısının 800'e ulaştığı kayıp olanların sayısının da 200'den fazla olduğu açıklandı.

Yeni Çin Haber Ajansı bu yıl Çin'de meydana gelen doğal afetlerin istatistik olarak 2011 yılında meydana gelen afete yakın olduğunu bildirdi.

Yaz ayları boyunca Çin'in orta, kuzey ve doğu kesimlerinde meydana gelen aşırı yağışlar, sel baskınları ve fırtınalar neticesinde yıl başından bu yana 1.074 kişinin yaşamını yitirdiği, 400 bin evin tahrip olduğu, altı milyon insanın yurtlarını terk etmek zorunda kaldığı açıklandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER