Yenilenebilir enerjide 4 bin megavatlık yarışma tamamlandı

Yarışması devam edenlerle YEKA modeliyle toplamda 8 bin 500 megavatlık bir portföy oluşturulacak. YEKA modeliyle bugüne kadar 2 bin megavat güneş ve 2 bin megavat rüzgar olmak üzere toplamda 4 bin megavatlık yarışma tamamlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yenilenebilir enerjide 4 bin megavatlık yarışma tamamlandı

Türkiye'de Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) modeliyle bugüne kadar 2 bin megavat güneş ve 2 bin megavat rüzgar olmak üzere toplamda 4 bin megavatlık yarışma tamamlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından alınan bilgiye göre, hala yarışması devam edenler de dahil olmak üzere YEKA modeliyle toplamda 8 bin 500 megavatlık bir portföy oluşturulacak.

Bakanlık, bundan sonraki süreçte de yenilenebilir enerji kapasitesinin artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla YEKA yarışmalarına devam edilmesini planlıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER