Komşuda seçimler öncesi şoke eden oran

İran'da 19 yaş üstü kişilerle yapılan anket çalışmasında katılımcıların yaklaşık yüzde 75'i, 18 Haziran'da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmayacaklarını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Komşuda seçimler öncesi şoke eden oran

Hollanda merkezli İranlılar Anket Grubu (GAMAAN) tarafından, çevrim içi olarak 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yürütülen anket çalışmasının sonuçları, İran halkının 18 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini ortaya koydu.

Ankete katılan 19 yaş üstü 80 bin kişinin yaklaşık yüzde 75'i sandığa gitmeyeceklerini belirtirken, yüzde 18'i oy kullanacağını, yüzde 6'sı ise kararsız olduğunu ifade etti.

Sandığa gitmeyeceğini söyleyenlerin yüzde 71'i "İran'da özgürlüğün olmadığı ve seçimlerin bir faydasının bulunmadığı" gerekçesiyle, yüzde 7'si "adayların birçoğunun elenmesi", yüzde 2'si de "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını" nedeniyle sandığa gitmeyeceğini açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER