Kabil’de saldırı tahliyeyi daha da zorlaştırdı: Şimdi de DEAŞ-H paniği

Afganistan’ın başkenti Kabil’de önceki gün düzenlenen bombalı saldırılarda can kaybı 100’ün üzerine çıkarken terör eylemi tahliyeyi daha da kaotik hale getirdi. Saldırıyı ise Taliban’ı bile ‘kâfir’ gören DEAŞ-Horasan üstlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kabil’de saldırı tahliyeyi daha da zorlaştırdı: Şimdi de DEAŞ-H paniği

CAN havliyle ülkelerinden ayrılmaya çalışan Afganların tahliyesi, önceki gün Batılı ülkelerin peşi sıra yayımladıkları güvenlik uyarılarının ardından gerçekleşen bombalı saldırı ile daha da kaotik bir hal aldı. Havalimanı kapısı yakınlarında gerçekleşen intihar saldırısı sonucu en az 170 Afgan sivil ve 13 Amerikalı asker öldü, onlarca kişi yaralandı.

Saldırıları terör örgütü DEAŞ’ın Horasan grubu olarak bilinen Afgan kolu üstlenirken Taliban sorumluluğu Amerika’ya attı. Peki DEAŞ-H nereden çıktı, nasıl birden bire Afganistan gündeminin en üst sırasına oturdu?

Kabil’de saldırı tahliyeyi daha da zorlaştırdı: Şimdi de DEAŞ-H paniği - Resim : 1

NE ZAMAN, NASIL DOĞDU

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER