için kaldı

Brok: Türkiye Avrupa için soğuk savaş dönemindekinden daha önemli

AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Brok Türkiye'nin vize serbestiyesi ile ilgili, AB, Birleşik Arap Emirlikleri'ne vize uygulamıyor ve burada Türkiye'den daha üstün nitelikli bir demokrasi olduğunu düşünmüyorum"

HÜRRİYET HÜRRİYET
Brok: Türkiye Avrupa için soğuk savaş dönemindekinden daha önemli

İsviçre'nin Lozan kentinde Jean Monnet Vakfı Başkanı Pat Cox'un moderatörlüğünde Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal ve Brok'un katılımıyla "Türkiye ve Avrupa Birliği" başlıklı 14. Avrupa Diyaloğu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Brok, AB ve Türkiye'nin ortak çıkarları olduğunu ve Türkiye'nin Batı'nın bir parçası olmasından memnuniyet duyacağını belirterek, "Türkiye, Avrupa için soğuk savaş döneminde olduğundan çok daha önemli." dedi.

AB'nin Türkiye ile olan ilişkisinin birçok ülke ile olan ilişkisinden çok daha yakın olduğunu ifade eden Brok, Türkiye'deki yabancı yatırımların üçte ikisinin AB'den olduğunu söyledi.

'SURİYE'DEKİ KRİZ TÜRKİYE OLMADAN ÇÖZÜLEMEZ'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER