için kaldı

Milyoner Olmak İstiyorsanız 20’li Yaşlarda Başlamanız Gereken 10 Alışkanlık

Zengin olmaya giden yolda hayatınıza birkaç alışkanlığı dahil etmek gerekiyor. Ve bu alışkanlıkları ne kadar erken edinirseniz, şansınız o kadar artar. İşte başarılı insanlar için işe yarayan ve sizin de işinize yarayabilecek 10 alışkanlık.

PARADURUMU PARADURUMU
Milyoner Olmak İstiyorsanız 20’li Yaşlarda Başlamanız Gereken 10 Alışkanlık

  • Milyoner Chris Reining, 35 yaşında 1 milyon dolar barajını aştı ve 37 yaşında emekli oldu. Bunu da basit bir alışkanlığı sayesinde yaptı: Finansal planını otomatikleştirdi.

    Finansal planınızı otomatik pilota almak yalnızca zenginlik oluşturmanıza yardımcı olmakla kalmaz, zamandan ve zihinsel enerjiden de tasarruf etmenizi sağlar.

  • 25 yıldır başarı üzerine çalışan sosyo- ekonomist Randhall Bell, “Okumak, genel mutluluk kadar yüksek öğrenim ve gelirle de çarpıcı biçimde bağlantılıdır” diyor. “Yılda yedi veya daha fazla kitap okuyanların, hiç okumayan veya sadece bir ile üç kitap okumayanların aksine, milyoner olma olasılığı daha fazladır.”

    Dünyanın en zengin adamı Bill Gates yılda 50 kitap okuyor ve Warren Buffett gününün yüzde 80’ini okuyarak geçiriyor.

  • Milyoner olmaya ulaşmadan önce çok fazla borç içinde olan, kendi kendini yetiştirmiş Grand Cardone, “Birden fazla gelir akışı olmadan zengin olamazsınız” diyor. “Bu, şu anda sahip olduğunuz gelirle başlar. Bu geliri artırın ve birden fazla gelir akışı geliştirmeye başlayın.”

    Birden fazla gelir akışı geliştirmek, ek iş başlatmak, pasif gelir elde etmek veya yüksek ücretli ek iş bulmak anlamına gelebilir.

  • Her gününüzün beraber geçtiği topluluk önemli. Kendi servetini yaratan ve ‘’How Rich People Think’’ kitabının yazarı Steve Siebold, ‘’Sosyal ağınız net değerinizi etkileyebilecek kadar önemli, çoğu durumda net değeriniz en yakın arkadaşlarınızın seviyesini yansıtır. Birlikte olduğumuz insanlar gibi olursunuz ve bu yüzden kazananlar kazananlara çekici gelir.’’ diyor.

  • The Top 10 Distinctions Between Millionaires and The Middle Class’ın Yazarı Keith Cameron ‘’Milyonerler yaratıcıdır” diyor. “Yeni fikirler hakkında düşünmek için zaman harcarlar.’’

  • Cardone, “Süper zengin olmanın yolu paraya yatırım yapmaktır” diyor. “Para biriktirmenin tek nedeni, bir gün o parayı değerlendirebilmektir.”

    Aslında, ne kadar birikim ve yatırım yaptığınız, maaşınızın yüksekliğinden daha önemli olabilir. Kişisel finans uzmanı Ramit Sethi’nin ''I Will Teach You To Be Rich’’ adlı makalesinde yazdığı gibi: “Milyonerler her yıl hane gelirlerinin ortalama yüzde 20′sini yatırıma ayırır. Zenginlikleri, her yıl kazandıkları miktarla değil, zaman içinde nasıl biriktirdikleri ve yatırım yaptıklarıyla ölçülür.”

  • Bell, “Hem takvim hem de yapılacaklar listesi tutanların, gerçek bir programı olmayanlara kıyasla milyoner olma olasılığı daha fazla” diye yazıyor. Ayrıca başarılı insanların “iç görüleri belgelediğini” de buldu.

    Kendi kendini yetiştirmiş milyarderler Bill Gates ve Richard Branson sadık not tutuculardır. Branson, “Notlarınızı nasıl kaydettiğiniz, yaptığınız sürece önemli değil!” diyor. 

  • Zengin ve başarılı insanlar güne ortalama bir insandan önce başlar. Yazar Thomas C. Corley, 177 milyoner üzerinde yaptığı beş yıllık bir çalışmada, bunların yaklaşık yüzde 50′sinin iş günlerinin fiilen başlamasından en az üç saat önce uyandığını buldu.

    Corley ‘’Alışkanlıklarınızı Değiştirin, Hayatınızı Değiştirin’’ adlı kitabında, bu, çok uzun süren ve o gün yapmaya karar verdiğiniz her şeyi başarmak için hala vaktiniz olan bir toplantı gibi kaçınılmaz günlük aksaklıklarla başa çıkmak için bir stratejidir: “Gününüzde başarmak istediğiniz ilk üç şeyi halletmek için sabah beşte kalkmak, hayatınızın kontrolünü yeniden kazanmanızı sağlar. Size gerçekten de hayatınızı yönlendirdiğinize dair bir güven duygusu verir.”

  • Kendi kendini yetiştirmiş milyoner T. Hary Eker, ‘’Milyoner Aklının Sırları’’ adlı kitabında, “Çoğu insanın istediğini elde edememesinin bir numaralı nedeni, ne istediklerini bilmemeleridir.” diyor.

    Zenginlik oluşturmak istiyorsanız net bir hedefiniz, belirli bir planınız ve zorunlu son teslim tarihleriniz olmalıdır. Ve hedefler belirlerken büyük düşünmekten korkmayın. Zenginler beklentilerini olağanüstü yüksek tutarlar ve her türlü zorluğa hazırladır, diyor. “Hiç kimse büyük beklentileri olmadan zengin olamaz ve hayallerini yaşayamaz.''

  • Daha fazla kazanmak istiyorsanız konfor alanınızın dışına çıkmaya istekli olmalısınız. Buna maaşınız için pazarlık yapmak da dahil. Çünkü bu kazanma potansiyelinizi artırmanın en basit yollarından biri, daha fazlasını isteyenler genellikle bunu elde eder. Yine de çoğu insan denemez bile. 

    Elbette pazarlı zor iş olabilir. Ancak hak ettiğiniz kadar ödeme almamak, ortalama bir yaşam ile zengin bir yaşam arasındaki fark anlamına gelebilir. Sonuçta, kendi kendini yetiştirmiş milyoner Grand Sabatier’in dediği gibi, “Gelecekteki kazanç potansiyelinizi belirleyecek ve sizi en hızlı 1 milyon dolara ulaştıracak bir numaralı şey, bugün ne kadar para alacağınızdır.”  (cnbc)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER