Boğaz 106 metre derinlikten geçilecek

Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Aralık'ta açılışını yapılacağını söylediği, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli'nde sona yaklaşılıyor. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Boğaz 106 metre derinlikten geçilecek

Tünel inşaatının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından bağlantı yollarına hız verilirken,pek çok noktaya "Avrasya Tüneli" tabelaları konuldu ve açılışa kadar üzerleri kapatıldı. Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 kilometre. Bu uzunluğun 5.4 kilometrelik bölümü İstanbul boğazının altından geçiyor. Tünel Richter ölçeğine göre 9 şiddetinde bir depreme dayanacak güçte yapıldı.

BOĞAZIN 106 METRE ALTINDAN GEÇİYOR

İstanbul'u trafiğini rahatlatması beklenen Türkiye'nin ilk denizaltından geçen tüneli, Avrasya tünelinde artık sona yaklaşılıyor. Deniz altında tünel inşaatı sürerken, karada devam eden bağlantı yollarlındaki çalışmada hummalı bir şekilde sürüyor. Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER