EURO 2020’de markaların forma savaşı

EURO 2020’ye katılan 24 ülke milli takımının 9’unu Nike, 8’ini Adidas, 4’ünü Puma firmaları giydiriyor. Hummel, Jako ve Joma firmaları ise birer milli takımla şampiyonada boy gösteriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
EURO 2020’de markaların forma savaşı

EURO 2020 sadece milli takımlar açısından değil spor giyim markaları açısından da büyük önem taşıyor. Özellikle Nike, Adidas ve Puma arasında son dönemde kulüpler bazında yaşanan rekabet Euro 2020’de de devam ediyor.Forma anlaşmaları, özellikle pandemiyle birlikte futbolun en büyük gelir kalemlerinden biri haline geldi. Bu durum dev markalar arasındaki rekabeti daha üst seviyelere taşırken, takımların gelirleri de büyüme yönlü artmaya devam ediyor. Ve tabii ki bu rekabetin lokomotifleri de Nike, Adidas ve Puma...

NiKE ziRVEDE, ADiDAS VE PUMA TAKiPTE

Nike, EURO 2020’ye katılan ülkelerden, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 takımı giydirirken, Adidas 8, Puma ise 4 takımla turnuvada yer alıyor. Hummel, Jako ve Joma ise birer takımla Euro 2020’de mücadele ediyor. EURO 2020 A Grubu’nda Türkiye, Nike’ın tarihteki ilk formadan esinlenerek yaptığı tasarımla turnuvada boy gösteriyor. Galler Adidas’la sahaya çıkarken, İtalya ve İsviçre ise Puma giyiyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER