Bakanlık kolları sıvadı: Yüzbinlerce çalışana 4 müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sayıları 1 milyon yaklaşan 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçiler için kolları sıvadı. Bu alanda çalışan işçileri çalışmalar bittiğinde 4 müjde birden bekliyor.

GASTE24 GASTE24
Bakanlık kolları sıvadı: Yüzbinlerce çalışana 4 müjde

Devlet kurumlarında kullanılan ve milyonlarca kamu işçisini yakından ilgilendiren informasyon sistemiyle ilgili de yeni bir emek verme başlatıldı. Emek verme bittiğinde kamu işçisinin tüm informasyon ve süreçleriyle ilgili yeni bir devir başlamış olacak. Emek verme tamamlandığında karar makamlarına sunulacak.

İşte üstünde çalışılan yenilikler…

MÜJDE 1 TAYİN HAKKI

Hazırlanan düzenlemeye nazaran; daima çalışanlara bulundukları bakanlıklarında yer değişiklik yapma imkanı getiriliyor. Emek verme Genel Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmaya nazaran, eş durumu, sağlık ve mazeret sebebiyle daima personellerin çalışmış oldukları bakanlıklarda vilayetler ortasında yer değiştirebilecek. Böylelikle eş ve evlatlarından değişik olarak öteki bir kentte çalışan kamu çalışanları aileleriyle tıpkı ile belirleme edilebilecek.

MÜJDE 2 BECAYİŞ TALEBİ

Vilayetler ortasında daima emekçiler becayiş yolu ile yer değiştirebilecek. Şu demek oluyor ki mesela Adana’daki bir emekçi Balıkesir’e Balıkesir’deki bir personel de Adana’ya gitmek istiyorsa bu iki emekçi yer değiştirebilecek.

MÜJDE 3 DİPLOMAYA NAZARAN İŞ

Takvim’den Faruk Erdem’in yazısına nazaran hala paklık vazifelisi olarak çalışan daima çalışanlardan üniversite mezunu olanlar daima emekçi takımında ofis çalışanı olabilecek.

MÜJDE 4 SÜREKSİZ VAZİFE FORMÜLÜ

Kamu kurumlarının hizmet muhtaçlığı çerçevesinde Daima personeller Kurumlar ortası süreksiz görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde 1 yıl müddet ile süreksiz görevlendirebilecek. Eş ,sağlık durumu suretiyle nedenlerle diğer vilayetlere gitmek isteyenlerin talepleri bu çerçevede yerine getirilecek.

KAMU İŞÇİSİNDE YENİ DEVİR

Kamuda işçi informasyon sisteminde yenilikler geliyor. Meydana getirilen çalışmaya nazaran kamu işçi informasyon sistemi idaresi ve denetimi Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda olacak. İşçi ile ilgili bilgiler yalnızca bu başkanlıkta toplanacak. Böylelikle tüm takımlar ve bu takımlara yönelik bilgiler Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda toplanacak.

İşte diğeri yenilikler:

*Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda bu emek harcamaları yürütmesi için Kamu İşçi Data Sistemi Daire Başkanlığı kuruluyor. Tüm kamu kurumları online olarak Strateji ve Bütçe Başkanlığına bağlı olacak. Kamu kurumları dolu ekip ve boş ekip değişim talepleri online yapılacak.

*Strateji ve Bütçe Başkanlığı kamu işçi sisteminin envanterini tutacak. Hangi kurumda ne kadar yabancı lisan bilen işçi, ne kadar sertifikalı işçi var ise kayıtlarda mevcut olacak.

*Kamudan ihraç edilen memurların takip edeni, disiplin cezaları alanlar, devlet memurluğundan çıkarılanların takip edeni yeniden Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca yapılacak. Bu çalışmaların yapılabilmesi için tüm sistemler Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na devredilecek.

*Kamu işçisi ile ilgili mevzularda her çeşit istatistiki detayları toplamak, işçi kayıtlarını merkezi olarak tutmak, kurumlar ortası data paylaşımı ve değişimi için lüzumlu teknik uyumu sağlamak vazifesi Strateji ve Bütçe Bakanlığında olacak. Bu değişimler Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gerçekleşecek.

Kaynak: Sabah 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER