Avrupa'dan Trump'a Türkiye tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye yönelik ekonomik yaptırımlarına karşı Avrupa tepki gösterdi. Alman Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Türkiye'nin Avrupa için önemli olduğunu belirterek, "Bu ticari savaş ekonomik büyümeyi yavaşlatır ve hepimize zarar verir" dedi. İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero ise Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde finansal denge açısından önemli rol oynadığını vurguladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa'dan Trump'a Türkiye tepkisi

AMERİKA Birleşik Devletlerinin (ABD) Türk ürünlerine yönelik gümrük vergisi artırımı kararı Almanya'yı da rahatsız etti. Başbakan Angela Merkel'in hükümet içindeki sağ kolu olarak bilinen Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, ABD'nin başlattığı ticari savaşın, dünyanın ekonomik büyümesini olumsuz etki yapacağını belirterek “Bu ticari savaş ekonomik büyümeyi yavaşlatır ve zarar verir. Yeni güvensizliğe yol açar” dedi. Alman Bakan Altmaier, artan gümrük vergilerden Amerikan halkının zarar görebileceğini de şu sözlerle dile getirdi: “Geçmişte gördük; Ticaret savaşlarında ürün fiyatları artacağı için en büyük sıkıntıyı tüketici çeker. Dünya genelinde düşük gümrük vergilerine, daha fazla açık pazarlara ve daha az korumacılığa ihtiyacımız var.”

EKİM AYINDA TÜRKİYE'DE

Pazar günleri yayınlanan Alman Bild am Sonntag Gazetesi'ne konuşan Altmaier, önümüzdeki ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edecek. Altmaier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 ve 29 Eylül'de Berlin'e yapacağı iki günlük resmi ziyaretinden sonra kalabalık bir heyet ile Ankara'ya gelecek. Altmaier'in Ankara'da ekonomi ve enerji alanında görüşmeler yapacak. Altmaier, Türkiye ziyaretiyle ilgili ise şunları söyledi: “Ankara'da ekonomi ve enerji bakanlarıyla görüşeceğim. Benim görevim Türkiye'de faaliyet gösteren yedi binin üzerinde Alman şirketlerinin çıkarını korumak. Biz Türkiye'nin istikrarlı ve demokratik bir ülke olmasını istiyoruz. İyi ekonomik ilişkiler buna hizmet eder.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER