için kaldı

Ankara’da panik yaratmıştı! Gözyaşları içinde veda ettiler

Ankara'da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu toplam 21 bina, çökme riskine karşı tahliye edildi. 8 katlı Açelya Apartmanının yıkımı tamamlanırken diğer 10 binada oturanlar ise gözyaşları içinde taşınmaya devam etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara’da panik yaratmıştı! Gözyaşları içinde veda ettiler

Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta 2013 yılında inşa edilen 8 katlı Açelya Apartmanı, yandaki inşaatın temel kazısı nedeniyle hasar gördü. İstinat duvarı çöken, temeli kayan bina ile çevresinde riskli bulunarak tahliye edilen 20 binadan 10'unun yıkılmasına karar verildi. Açelya apartmanında yıkım işlemi tamamlandı.

Moloz kaldırma işi, yıkım kararı verilen diğer binalardaki eşyaların taşınmasından sonra yapılacak. Ankara Valiliği Koordinasyon Merkezine taşınma için başvuran ailelerin taşınma işlemleri başladı.

Bugün ilk olarak Açelya Apartmanı'nın altında bulunan ve risk durumu yüksek olan Hatipoğlu ve Kılıç apartmanlarının sakinlerine taşınma izni verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi asansörlü vinç ve ekipleriyle birlikte ailelerin eşyalarının tahliyesine yardımcı oldu. Bazı vatandaşlar, eşyalarını taşırken gözyaşlarını tutamadı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER