Kur Korumalı Mevduat hesabıyla ilgili yeni açıklamalar yapıldı! Bakan Şimşek, KKM'yi yorumladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat ile alakalı çeşitli yorumlarda bulundu. Şimşek, yaptığı konuşmalarda sermaye transferi ile ilgili konuları da ele aldı.

PARADURUMU PARADURUMU
Kur Korumalı Mevduat hesabıyla ilgili yeni açıklamalar yapıldı! Bakan Şimşek, KKM'yi yorumladı

Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat hakkında "Mayıs sonu itibariyle 125 milyar dolardı. 20 Ekim itibariyle 110.2 milyar dolar olarak gerçekleşti" yorumunda bulundu. Bakanlığın 2024 bütçesi hakkında konuların ele alındığı TBMM plan ve bütçe komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, sermaye transferi konusuna da değindi. Sermaye transferi ile ilgili bunların tamamının depremle ilişkili olduğunu söyleyen bakan Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunların tamamı depremle ilişkili. AFAD'a yapılan aktarımlar bunlar. Özelleştirmeye yeni bir varlık alınmayacak." İşte, Bakan Şimşek'in açıklamalarda bulunduğu konuşmanın diğer detayları...

"Vergiler nereye harcanıyorsa o vergiler de oraya harcandı"

Bakan Şimşek, muhalefet milletvekillerinin "Deprem vergisi diye bir vergi yok" sözünü 10 sene önce söylediğini iddia etmeleri üzerine şunları söyledi: "Deprem vergisi diye bir vergi yok. Çünkü bütün vergiler bir havuza toplanıyor. O havuzdan çiftçimize, eğitime, sağlığa, çift yollara gidiyor. O günkü konuşmamda bunların hepsini sıraladım. Kamu harcamalarını sıraladım."

Konuşmalarından cımbızla bu konunun öne çıkarıldığını söyleyen Bakan Şimşek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "'Eğer deprem fonu kurulsaydı o zaman ayrı bir hesapta izlenirdi. Deprem nedeniyle geçinmiş vergiler var. Ama o vergiler, genel bütçe gelirleri içinde genel bütçe havuzuna girdiği için harcamalar nereye yapıldıysa bütün harcamalar oraya yapıldı' dedim. Ona rağmen akılda deprem vergileri şuraya harcandı buraya harcında kaldı. Vergiler nereye harcanıyorsa o vergilerde oraya harcandı."

Kur Korumalı Mevduat hesabıyla ilgili yeni açıklamalar yapıldı! Bakan Şimşek, KKM'yi yorumladı - Resim : 1

Kur Korumalı Mevduatın maliyetine ilişkin son verileri de paylaşıldı

Bakan Şimşek, Kur Korumalı Mevduatın maliyeti ilişkin son verilerini paylaştıktan sonra şu açıklamada bulundu: "Mayıs sonu itibariyle 125.3 milyar dolardı. 20 Ekim itibariyle 110.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yani 15.1 milyar dolar azalma var. TÜİK'in kullandığı yöntemler ve uygulama sonuçları yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlardaki uzmanların değerlendirmelerini açık."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER