Alman ordusunda neo-Nazi örgüt

Alman haber dergisi Focus'un Alman Asayiş Şubesi'nin (BKA) soruşturma raporuna dayandırdığı habere göre Alman ordusunda neo-Nazi bir örgütlenme ortaya çıkarıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alman ordusunda neo-Nazi örgüt

BKA, geçen yıl Viyana havalimanı tuvaletine silah saklayan Alman üsteğmen Franco A. soruşturması sonucu bu radikal örgüt ağına ulaştı. İngiliz Daily Mail'e göre 200 kişilik bu elit grup, Almanya eski Cumhurbaşkanı Gauck, Yeşiller liderlerinden Claudia Roth ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas'a saldırı planlıyordu. Düzenin kontrolden çıkacağına inanan bu grup bir yandan da 'kıyamet gününe' hazırlık yapıyordu.

ÖLÜM LİSTESİ DE VAR

Örgütte özel kuvvet subayları ve komandoların yer aldığı belirtilirken chat gruplarında ve karşılıklı görüşmelerdeki konuşmalara dayanan tanık ifadelerine göre örgüt üyeleri silah ve yakıt stoğu yapıyordu. Radikal ağın bir de ölüm listesi olduğu, henüz ele geçirilmeyen bu listenin başında Alman Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch'ın adının bulunduğu iddia ediliyor. BKA'nın soruşturmanın derinleştirilmesi için Köln Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun da Alman askeri servisi MAD üyesi 42 yaşındaki bir üsteğmen tarafından engellendiği belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER