Bu nasıl tahliye

İzmit’te, kendisi gibi işitme engelli olan Engin E.’ye işkence eden ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşınca gözaltına alınan Fırat Kaya ve arkadaşlarının tahliye edilmesi, sosyal medyada büyük tepki aldı. Engin E.’nin avukatı Didem Özhan, karara itiraz edeceklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bu nasıl tahliye

AYDIN’dan iş bulmak için İzmit’e gelen Engin E., 22 Mart 2021 tarihinde, kendisi gibi işitme engelli olan ‘Fırat Delikanlı’ lakaplı Fırat Kaya tarafından parası alınıp dövüldü. Olayın ardından Engin E. polise gidip şikâyetçi oldu. 30 suç kaydı olan Fırat Kaya, Engin E.’yi dövdüğü görüntüleri sosyal medyada paylaşınca tepki gördü. Polis, Fırat Kaya ve olaya karıştıkları tespit edilen Ersin Kam, Emrah Mutlu, Salih Öztopçuoğlu ve Murat Akdemir’i gözaltına aldı. Hepsi işitme engelli olan 5 kişi, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Bu nasıl tahliye - Resim : 1

ÖNCE 10 YIL VERİLDİ

Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 29 Mart’ta görülen karar duruşmasında, bahse konu suçun, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ olmadığına kanaat getirilerek ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’, ‘hakaret’ ve ‘yağma’ suçlarından Fırat Kaya’ya toplam 10 yıl, Ersin Kam, Emrah Mutlu, Salih Öztopçuoğlu ve Murat Akdemir’e 7’şer yıl 11’er ay hapis cezası verildi. Ancak sanıklar, yargılama esnasında cezaevinde geçirdikleri süre dikkate alınıp tahliye edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER