Nijerya'da silahlı saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kaduna ve Katsina eyaletlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 11 kişinin öldüğü bildirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Nijerya'da silahlı saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti

Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, yaptığı yazılı açıklamada, kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişilerin, eyaletin Goska bölgesinde saldırı düzenlediğini belirtti. Aruwan, saldırıda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Silahlı kişilerin Katsina eyaletine bağlı Zandam köyünde düzenlediği saldırıda aralarında 1 polisin de bulunduğu 7 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkede son zamanlarda silahlı kişilerin motosikletlerle saldırılar düzenlemesi nedeniyle bazı eyaletlerde motosiklet kullanımı yasaklanmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER