"ABD'ye ihracatta rekor yılı olacak"

Türkiye 2019 yılına ihracatta "atılım" parolasıyla girdi. 2018 yılını 168.1 milyar dolarlık ihracatla kapatan Türkiye'nin 2019 yılı ihracat hedefi 182 milyar dolar. Bu rakamı yakalamak için birçok ülkeyi hedef pazar listesine alan Ticaret Bakanlığı, ABD'yi de listenin başına yazmış durumda.

HÜRRİYET HÜRRİYET
"ABD'ye ihracatta rekor yılı olacak"

SON dönemde siyasette yaşanan bir takım gerilimler nedeniyle iki ülke dış ticaretinin inişli çıkışlı bir seyir izlediğini belirten Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, bu durumun geride kaldığını vurguladı. Gerek ABD Başkanı Donald Trump'ın gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu demeçlerinin ardından iki ülke dış ticaretinin yeniden rayına girdiğini hatırlatan Terzioğlu, Türkiye ABD dış ticaretinde bu yıl rekor beklediklerini vurguladı. Ticaret Bakanlığı'nın 2019 yılının hedef pazarları arasına ABD'yi de eklemesinin son derece isabetli olduğunu kaydeden Terzioğlu, “İki ülke arasında zaman zaman sürtüşmelerin olabileceğini fakat bunların karşılıklı diyalogla ortadan kalkabileceğini her zaman söyledik. Nitekim Trump ve Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinden sonra 200 yıllık dostluk tekrar gün aydınlığına kavuştu. Bu sıralar Suriye nedeniyle yaşanan bazı görüş ayrılıkları bu olumlu havayı bozmaz” dedi.

POTANSİYELİ YÜKSEK OLAN EYALETLER

Bazı Avrupa pazarlarında durgunluk sinyallerinin alındığı bu dönemde Amerika ekonomisinin ise hızlı bir şekilde toparlandığını ifade eden Terzioğlu, Türk ihracatçılarını ABD'de büyük fırsatların beklediğini dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER