Doğu Anadolu'da 661 köy yolu kardan kapandı

DOĞU Anadolu'da kar yağışı sebebiyle 661 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, Doğu'nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'da ise 5 santimetre olarak ölçüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğu Anadolu'da 661 köy yolu kardan kapandı

Doğu Anadolu'da 661 köy yolu kardan kapandı - Resim : 1Doğu Anadolu Bölgesi için meteorolojinin bildirdiği kar yağışı, dün akşam saatlerinde başladı. Erzurum başta olmak üzere bölge illerinde etkili olan yağış, özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolları ekipleri il ve ilçelerin bağlantı yollarını açık tutmaya çalışırken belediyeler, kent merkezinde iş makineleriyle yolları temizledi. Kar yağışının sabah saatlerinde etkisini kaybettiği Erzurum'da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Muş ve Ağrı'da 18, Kars'ta 17, Erzincan'da 10, Ardahan'da 10, Iğdır'da ise 5 santimetre kar kalınlığı ölçüldü.

Kar yağışı sebebiyle Ağrı'da 328, Erzurum'da 150, Muş'ta 151, Erzincan'da 19, Iğdır'da 13 köy yolunun merkezle bağlantısı kesildi. 

OLTU'DA İLK KAR SEVİNCİ YAŞANDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER