Yılın babası

Mehmet Şerif Karahan... 32 yaşında... İnşaatlarda işçilik yapıyor. 3’üncü sınıf öğrencisi kızı Hira’nın Anıtkabir’e gitme hayalini gerçekleştirebilmek için 10 gün boyunca eksi 20 derecede çalıştı. Yüksekova’ya kardan Anıtkabir yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yılın babası

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de yaşayan Mehmet Şerif Karahan (32), Anıtkabir’i ziyaret etmek isteyen kızı Hira için seferber oldu. Evinin önünde, 10 gün boyunca, hava sıcaklığının eksi 20 derece olduğu dondurucu soğukta kardan Anıtkabir yapan baba Karahan, biriken karlardan Aslanlı Yol da ortaya çıkardı. İnşaat işçisi baba Karahan, çabasını şöyle anlattı: “Kızımın kuzeni bundan önce Anıtkabir’e gitmişti. Telefonla kızımla konuştu. Kızım da ondan bol bol Anıtkabir resimlerini çekmesini istedi.

Ankara’dan dönünce kızım Hira ile görüştü. Anıtkabir resimlerini gören kızım çok heyecanlandı, ‘Keşke ben de gidebilsem, Atamın yerini görmek istiyorum. Baba sen bize kardan helikopter, uçak ve daha değişik bir sürü figürler yaptın. Bana da bu sefer Anıtkabir yap’ dedi. Ben de evimin bahçesinde biriken karlardan kızım Hira için Aslanlı Yol ve Anıtkabir yaptım. Güzel bir sürpriz oldu. Pandemi ve imkânsızlıklar nedeniyle kızımı Anıtkabir’e götüremedim.”

Yılın babası - Resim : 1

BİR GÜN MUTLAKA...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER