20. Aydın Doğan Ödülü, AFAD'a verildi

Bu yıl 20. kuruluş yıldönümünü kutlayan Aydın Doğan Vakfı, Aydın Doğan Ödülü konusunda yaptığı değerlendirme sonucunda, geleneksel kategorilerin dışına çıkarak Aydın Doğan Ödülü'nün Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
20. Aydın Doğan Ödülü, AFAD'a verildi

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu bu karara varırken ülkemizin, rejimin zulmünden ve ülkesinde 5 yıldır devam eden iç savaştan kaçan milyonlarca Suriyeliye kucak açarak sergilediği insani tavrın, önemli bir dış yardım ve katkı almadan hayata geçirilmesinde büyük bir rol oynamış, kısa sürede etkileyici bir organizasyonel kabiliyet ortaya koyarak hizmetler vermiş ve dünyaca örnek gösterilen bir başarı öyküsü sergilemiş olan AFAD'ın değerli çalışmalarının takdir edilmesi görüşünden hareket etti. Yönetim Kurulu ayrıca bu ödülün AFAD'ın çalışmalarının toplum ve dış dünya tarafından daha iyi bilinmesi ve anlaşılmasına da katkı sağlayacağına dair inancını da dile getirdi. Afetlerin gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğu gerçeğinden hareketle, afet zararlarını azaltmayı, önlemlerini almayı ve etkilerini azaltmayı amaçlayan AFAD, 'Afetlere dirençli toplum oluşturmak' misyonuyla hareket ediyor. AFAD, afet ve acil durumlarla ilgili çalışmalarında sürdürülebilir kalkınmayı esas alarak, risk odaklı, etkili ve güvenilir hizmetler sunan ve yönlendirici bir vizyona sahip bulunuyor.

Ödül töreni Hilton Oteli Şadırvan ve Balo Salonu'nda yapıldı. Gözde Atasoy'un sunuculuğunu yaptığı geceye, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Kurucusu ve Onursal Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ADV Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı eşi Ali Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, eşi Ahmet Faralyalı, Doğan Yayın Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, oğlu Aydın Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdürü Candan Fetvacı, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Soner Gedik, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, İlhan Kesici, Tufan Türenç ve eşi Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Murat Yetkin, Fatih Çekirge, Ertuğrul Özkök, Murat Özyeğin, Akif Beki, Altan Öymen, Rıfat Ababay, Gülben Ergen, eşi Erhan Çelik, Ozan Sağdıç, Aslı Öymen, Volkan Vural, Erdoğan Aktaş'ın da bulunduğu medya, iş, siyaset ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Kokteylin ardından devam eden yemekli gecede konuklara Trio Pax grubunun mini bir konseriyle başlayan törende Aydın Doğan Vakfı'nın 20. Yılını tanıtan kısa bir film gösterildi.

20. Aydın Doğan Ödülü, AFAD'a verildi - Resim : 1

“İNSANİ DEĞERLERİ YÜCELTEN KURUMUMUZU ÖDÜLLENDİRMEK İSTEDİK"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER