için kaldı

Türkiye'de kışın parlayan yıldızı: Kars

Donmuş Çıldır Gölü’nde balık tutmak, Doğu Ekspresi ile heyecan dolu bir seyahat deneyimi yaşamak, Kars Harp Tarihi Müzesi Kanlı Tabya Kafkas Cephesi ve Ani Harabeleri ile tarihe tanıklık etmek. Türkiye'de kış dendi mi akla gelen ilk yer, Kars... İşte Kars gezi rehberi...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'de kışın parlayan yıldızı: Kars

Türkiye’nin ikinci yüksek ve geniş platosu olan Kars’ta 7 ay kış, 5 ay yaz mevsimi yaşanıyor. Tam olarak iki zıt mevsimin bir arada yaşandığı şehirde yaz aylarında sıcaklık 40-50 derece arasında değişiyor. Kars’ı keşfetmek için en güzel zaman kış gibi görünse de yazın gitmek de ayrı güzel… Çünkü 3 bin 300 çeşit çiçeği, yemyeşil bitki örtüsünü ve rengârenk gökkuşağının yerlere kadar indiğini sadece yaz aylarında görebilirsiniz.

Türkiye'de kışın parlayan yıldızı: Kars - Resim : 1

Kış prensesi Kars’ta nereler gezilmeli?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER