11 soruda kabin yasağı

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 şehirdeki 10 havalimanından ABD'ye, Türkiye'nin de olduğu 6 ülkedeki tüm noktalardan İngiltere'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcuların uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak olması birçok soruyu da beraberinde getirdi. Dün başlayan bu yasak ile ilgili merak edilenleri uzmanlara sorduk. İşte o sorular ve yanıtları...

HÜRRİYET HÜRRİYET
11 soruda kabin yasağı

1) Yasak hangi şehirleri ve hangi hava yollarını kapsıyor?

* ABD'nin yasağı 8 ülkedeki 10 havalimanını kapsıyor. Yasak Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak. İngiltere'nin yasağı ise Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan yapılacak tüm seferlerde uygulanacak.

2) ABD'de ve İngiltere'de hangi şehirlere direk uçuşlar bu yasaktan etkileniyor?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER