100 yıllık barışa büyük buluşma

72 ülkeden liderler bugün Paris'te Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100'üncü yılı anma törenlerine katılıyor. Ateşkesi anmak için Paris'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, liderler onuruna verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
100 yıllık barışa büyük buluşma

Milyonlarca asker ve sivilin ölümüne neden olan Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100'üncü yılını anma törenleri için aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu 72 lider Fransa'nın başkenti Paris'te. Düzenlenecek etkinliklere katılmak üzere dün akşam Paris'e giden Erdoğan, 2 gün resmi temaslarda bulunacak. Ziyaretin ilk temasları kapsamında Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul etti. 45 dakika süren görüşme basına kapalı gerçekleşti.

TRUMP İLE SOHBET

Görüşmenin ardından Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Orsay Müzesi'ndeki 'Picasso Bleu et Rose' (Picasso Mavi ve Pembe) isimli sergiyi gezdi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından devlet, hükümet ve uluslararası kuruluş başkanları ile eşleri onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Yemek öncesi düzenlenen resepsiyonda Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir süre sohbet etti. Akşam yemeğindeyse Trump ile yan yana oturdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER