'Van depreminde toplanan paralar FETÖ'ye aktarıldı'

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan "Karayolları imamı" ve "karayolları abisi" olduğu iddia edilen 2 kişiyle ilgili gizli tanık ifadesi ortaya çıktı. Gizli tanık 'WVGX167DE', Van bölgesi karayolları sorumlularının, Van depreminde toplanan yardım paralarını FETÖ'ye aktardıklarını öne sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Van depreminde toplanan paralar FETÖ'ye aktarıldı'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Karayolları imamı" olduğu iddia edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Tahsin Ay ile "Karayolları abisi" olduğu öne sürülen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ziya Eken tutuklandı.

Eken ve Ay'ın emniyette verdiği ifadeler sırasında, "WVGX167DE" adı verilen gizli tanığın 2 isim hakkındaki beyanları ortaya çıktı. Ay, Karayolları Genel Müdürlüğünde 1973'te işe başladığını, sırasıyla Van, Kastamonu ve Erzurum'da çalışmasının ardından 2011'de tekrar Van'a bölge müdür yardımcısı, 2013'te ise Karayolları Genel Müdürlüğüne şube müdürü olarak atandığını anlattı. Bu tarihten itibaren Ankara'da çalıştığını belirten Ay, darbe girişiminin ardından 21 Temmuz'da görevden uzaklaştırıldığını bildirdi. İfadesinde FETÖ ile bir bağının olmadığını iddia eden Ay, darbe girişimiyle ilgili önceden bilgisinin olmadığını da savundu.

Ay, "Darbe girişimi olacağı konusunda talimat verildi mi?" sorusuna, "15 Temmuz akşamı yatsı namazı çıkışı helikopter seslerini duyduk ve eve gelince de televizyondan detayları öğrendim. Kesinlikle talimat almadım." yanıtını verdi. Erzurum'daki evini 2013'te satarak elde ettiği parayı, "faizsiz sistemle işlediği" için Bank Asya'ya yatırdığını ve bir müddet sonra çektiğini kaydeden Ay, "2014 yılı başı itibarıyla da yatırıp yatırmadığımı hatırlamıyorum." ifadesini kullandı. Adı dışında kendisine hitap edilen bir lakap ya da başka ismi olup olmadığı da sorulan Ay, "Herkes bana ismimle hitap eder." diye cevap verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER